Ασφάλεια γραφείου: Ώρα για κάμερα ασφαλείας!

Επένδυσες για υπολογιστή, εκτυπωτή, ζυγαριά, λιπομετρητή, δερματοπτυχόμετρο, λογισμικό, διατροφική πυραμίδα (ίσως κόστισε περισσότερα από του Χέοπα) μόνο για να ξεκινήσεις.

Μήπως όμως δεν έχεις φροντίσει για την ασφάλεια τους εγκαθιστώντας μια κάμερα ασφαλείας;

Είναι σίγουρα μια έξυπνη και φθηνή πλέον κίνηση που θα σε βοηθήσει να προφυλάξεις την περιουσία σου.

Επίσης, δεν απαιτούνται  καλωδιακές εγκαταστάσεις και μπορείς να δείς live εικόνα μέσω Internet στο Smartphone σου.

Κάμερα ασφαλείας: Ενσύρματη ή Wifi;

Σου συνιστούμε θερμά, η κάμερα που θα αγοράσεις να υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Wifi για εύκολη τοποθέτηση σε οποιοδήποτε σημείο.

Μια ενσύρματη κάμερα θα σε δυσκολέψει πολύ περισσότερο στην εγκατάσταση της. Θα κοστίσει φυσικά περισσότερα χρήματα για να εγκατασταθεί από κάποιον τεχνικό και ενδεχομένως το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι άσχημο.

Ανάλυση ήχου & εικόνας

Προσπάθησε να βρείς κάμερα που υποστηρίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας (τουλάχιστον 640*480). Αν το αντέχει η τσέπη σου πάνε σε High Definition αναλύσεις και ας κοστίσει λίγο παραπάνω.

Εξίσου σημαντική λεπτομέρεια είναι η ύπαρξη μικροφώνου για την καταγραφή του ήχου.

Αρκετές κάμερες έχουν υποδοχή για κάρτα μνήμης για την τοπική αποθήκευση του βίντεο.

Aπό την άλλη βέβαια δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αποθηκεύεται η εικόνα τοπικά στον χώρο σου για ευνόητους λόγους.

Δυνατότητα περιστροφής & ζούμ: Η καλή κάμερα ασφαλείας τα κάνει όλα!

Πολύ καλό χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη μηχανισμού στρέψης της κάμερας ασφαλείας. Με αυτήν την δυνατότητα μπορείς να την γυρνάς προς όποια κατεύθυνση θέλεις αλλά και να εστιάσεις σε συγκεκριμένο σημείο.

Σου προτείνουμε να απορρίψεις χωρίς δεύτερη σκέψη όποιες κάμερες δεν σου παρέχουν τις συγκεκριμένες δυνατότητες.

Λογισμικό καταγραφής

Σημαντική λεπτομέρεια η κάμερα ασφαλείας που θα επιλέξεις να συνοδεύεται από λογισμικό καταγραφής που να λειτουργεί μέσω διαδικτύου.

Είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να αποθηκεύεις το βίντεο μακρυά από το γραφείο σου (πχ στον υπολογιστή του σπιτιού σου). Κερασάκι στην τούρτα, η ενεργοποίηση της εγγραφής με ανίχνευση κίνησης.

Συνήθως οι κάμερες που υποστηρίζουν ανίχνευση κίνησης, καλύπτουν και νυχτερινή λήψη (το λεγόμενο Night Vision). Αν όχι, το συγκεκριμένο πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση ενός φωτοκυττάρου που θα ενεργοποιεί τον φωτισμό του γραφείου σου.

Αν μπορέσεις να συνδυάσεις την επιλογή σου και με κάποιο Mobile App που θα σου δίνει την δυνατότητα να συνδεθείς με την κάμερα ασφαλείας από το κινητό σου, θα έχεις κάνει την ιδεατή επιλογή και υλοποίηση του όλου εγχειρήματος!

Σου ευχόμαστε καλή αναζήτηση και αγορά.