Δημιουργία LinkedIn profile

Η χρήση των social media μας βοηθάει τα μέγιστα στο να αλληλεπιδρούμε κάθε στιγμή με άλλους χρήστες και να ανταλλάσσουμε σκέψεις, εμπειρίες ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε να μοιραστούμε.

Γνώριζες όμως ότι υπάρχει μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρηματίες και εταιρείες μέσα από την οποία μπορείς να αναδείξεις το επαγγελματικό σου προφίλ;

Τί ακριβώς είναι το LinkedIn;

Το LinkedIn είναι μια από τις πιο διαδεδομένες κοινωνικές πλατφόρμες με πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες. Αγοράστηκε από την Microsoft το 2016 έναντι 26.2 δισ. δολαρίων επομένως μιλάμε για ένα κολοσσιαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Υπολογίζεται πως το 28% των ανδρών χρηστών του διαδικτύου και το 27% των γυναικών αντίστοιχα χρησιμοποιούν το LinkedIn.

Η διαφορά του έγκειται στο πως μόλις τα 3 εκατομμύρια από αυτούς μοιράζονται περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση. Ο μέσος χρήστης του LinkedIn περνάει 17 λεπτά τον μήνα online. Αυτό, εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται αρνητικό, ωστόσο αξίζει να σκεφτείς πόσο χρόνο μπορεί να περνάει ένας επαγγελματίας στα social media.

Απώτερος σκοπός είναι να συνδεθείς με άλλους επαγγελματίες του τομέα σου καθώς ακόμα και εταιρίες και να δημιουργήσεις ενδεχομένως νέες ευκαιρίες. Επομένως, δεν θα βρεις αναρτήσεις με χαριτωμένα ζωάκια ή ηλιοβασιλέματα.

Με λίγα λόγια, ο λογαριασμός σου αποβλέπει στο να προβάλλει την επαγγελματική σου πορεία και εξέλιξη.

Πώς θα με βοηθήσει ως επαγγελματία;

Το προφίλ σου στο LinkedIn λειτουργεί ουσιαστικά όπως το βιογραφικό σου αλλά σε online μορφή. Σου προσφέρει την επιλογή να λαμβάνεις ή και να στέλνεις προσκλήσεις προκειμένου να συνδεθείς με άλλους χρήστες.

Αυτό που ξεχωρίζει το LinkedIn είναι η δυνατότητα να μπορείς να παρακολουθείς ποιος χρήστης επισκέφτηκε το προφίλ σου. Ο χρήστης αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός πελάτης ή συνεργάτης. Επομένως, σου δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην απόφαση να επιλέξεις ποια θα είναι η επόμενη επαγγελματική σου επαφή.

Επιπλέον, άλλοι χρήστες μπορούν να αφήσουν συστάσεις στο προφίλ σου. Οι συστάσεις αυτές λειτουργούν ακριβώς όπως και οι κλασσικές συστατικές επιστολές. Μόνο που στο LinkedIn είναι όλες μαζεμένες και εύκολα προσβάσιμες για όποιον ενδιαφέρεται να συνδεθεί μαζί σου.

Τέλος, μπορείς να ακουλουθείς εταιρικά group και ομάδες σχετικές με τον τομέα σου. Στις ομάδες αυτές μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις και να ανταλλάσσεις επαγγελματικές ιδέες, αλλά και να ενημερώνεσαι για αγγελίες εργασίας.

Πώς δημιουργώ λογαριασμό στο LinkedIn;

Αν είσαι εξοικειωμένος με την δημιουργία λογαριασμού σε άλλα κοινωνικά δίκτυα αμέσως θα παρατηρήσεις πως το LinkedIn δεν διαφέρει σε πολλά.

Αρχικά, ζητείσαι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου, όπως το ονοματεπώνυμο και το email σου, και να ορίσεις έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης. Στην συνέχεια, καταχωρείς τον τόπο κατοικίας σου προκειμένου να μπορείς να συνδεθείς με άτομα που βρίσκονται κοντά σου. Επιπλέον, συμπληρώνεις τα στοιχεία της εργασίας σου και τον τίτλο της ειδικότητας σου.

Εγγραφή στο LinkedIn

Μόλις βρεθείς στο πλαίσιο όπου ορίζεις την φωτογραφία προφίλ, μην βιαστείς στην επιλογή σου. Η φωτογραφία του προφίλ σου είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκέπτεται την σελίδα σου. Θα χρειαστεί να είναι μια σοβαροφανής φωτογραφία στην οποία φαίνεται καθαρά το πρόσωπο σου.

Αμέσως μετά, θα χρειαστεί να μπεις στο email που έχεις καταχωρήσει ώστε να λάβεις έναν κωδικό επιβεβαίωσης. Ο κωδικός αυτός είναι μια τυπική διαδικασία η οποία επιβεβαιώνει πως είσαι υπαρκτό πρόσωπο. Τέλος, το LinkedIn φροντίζει βάσει ερωτήσεων να προσαρμόσει το τι εμφανίζεται στην αρχική σου σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο εξατομικεύεται η αναζήτηση σου για νέες επαγγελματικές διασυνδέσεις.

Είναι δωρεάν;

Η δημιουργία λογαριασμού LinkedIn καθώς και η χρήση του είναι δωρεάν. Διατίθεται επί πληρωμή έκδοση, η οποία σου παρέχει πιο αναλυτικές και στοχευμένες αναζητήσεις αλλά και την δυνατότητα να επικοινωνήσεις άμεσα με άτομα που δεν έχεις συνδεθεί ακόμα. Το κόστος ξεκινάει από 30 δολάρια τον μήνα και ανεβαίνει ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξεις. Ωστόσο, αν δεν το χρησιμοποιείς για επιχειρηματικούς σκοπούς, η δωρεάν έκδοση σού παρέχει ό,τι χρειάζεσαι και με το παραπάνω.

Τώρα που έμαθες για την αξία του LinkedIn σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην δημιουργία του δικού σου λογαριασμού. Σαν πρώτο βήμα μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας associate με το εταιρικό προφίλ του evexis.

Παρακάτω σου επισυνάπτουμε κι ένα επεξηγηματικό βίντεο της υπηρεσίας: