Συνεδρίες Skype με τους πελάτες σου: Πώς να κάνεις την διαφορά

Skype-sinedries

Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή του Διαιτολόγου με τον πελάτη του. Θα σου έχει τύχει όμως κάποια στιγμή να πραγματοποιήσεις συνεδρίες Skype με ανθρώπους που βρισκόταν μακρυά.

Η ομάδα του Evexis θα σου επισημάνει τις λεπτομέρειες που πιστεύει ότι θα κάνουν την διαφορά στην χρήση αυτής της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής.

Για την ιστορία, το Skype είναι μια δωρεάν εφαρμογή στιγμιαίων μηνυμάτων (Instant Messaging App). Κυκλοφόρησε το 2003 με κύριους προγραμματιστές της δύο Βορειοευρωπαίους: Τον  Niklas Zennström και τον Dane Janus Friis που με μια μικρή ομάδα ατόμων, δημιούργησαν ένα μεγαθήριο που έφτασε να αγοραστεί από την Microsoft το 2011 έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων!

Τί πρέπει να προσέξεις όμως για να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου σαν Διαιτολόγος αλλά και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του; Έχουμε και λέμε:         

Συνεδρίες Skype : Εγγραφή & όνομα χρήστη

Καταρχήν απέφυγε να χρησιμοποιήσεις στις συνεδρίες Skype  σου name και e-mail ενδεικτικά των ένδοξων φοιτητικών σου εποχών. Το fraoulitsa_22 ή το terminator_xxx  δεν προσδίδει σε καμία περίπτωση κύρος και  σοβαροφάνεια στο προφίλ σου.

Μια καλή πεπατημένη είναι η μορφή “όνομα.επίθετο”, δηλαδή ένας λογαριασμός της μορφής george.makris@email.com.

Εναλλακτικά, μιας και πλέον η υπηρεσία ανήκει στην Microsoft, για να συνδεθείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε Microsoft λογαριασμό. Φυσικά μπορείς να κάνεις Login ακόμα και μέσω Facebook .

Ορισμός φωτογραφίας προφίλ 

Όχι, η αγαπημένη σου φωτό που έχεις ενθύμιο από τις διακοπές δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις.  Όπως και στην περίπτωση του ονόματος του λογαριασμού σου, χρησιμοποίησε την  πεπατημένη. Προτίμησε κάποια ουδέτερη σου φωτογραφία που δεν έχει κάποιο φόντο που θα αποσπά την προσοχή του πελάτη σου.

Το λογότυπο του Διαιτολογικού σου γραφείου/εταιρείας είναι μια καλή λύση. Φρόντισε όμως να τοποθετηθεί διακριτικά σε κάποια γωνία και να μην κρύψει τον σημαντικό παράγοντα, δηλαδή εσένα.

Αν μάλιστα θέλεις να ανεβάσεις το επίπεδο και να εντυπωσιάσεις τον πελάτη σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξτρα εφαρμογές. Δοκίμασε το Manycam που μπορεί να προσθέσει εντυπωσιακά εφέ αλλά και να καταγράψει τις συνομιλίες σου για το επαγγελματικό σου αρχείο.

Ρυθμίσεις ηχείων, ακουστικών

Η ένταση των ηχείων πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος έτσι ώστε ο ήχος να μην ξαναπερνάει μέσα από το μικρόφωνο σου στην εφαρμογή του Skype. Αν δεν το προσέξεις, το αποτέλεσμα θα είναι μια συνεχόμενη λούπα που θα “μικροφωνίζει”. Στο τέλος θα έχουν σπάσει τόσο τα δικά σου νεύρα όσο και του πελάτη σου.

Βέβαια το παραπάνω πρόβλημα δεν θα το έχεις εαν χρησιμοποιήσεις ακουστικά, αλλά δεν το συνιστούμε για λόγους οπτικής αισθητικής.

Επιλογή μικροφώνου και βιντεοκάμερας

Μην αφήσεις ανεκμετάλλευτες τις μεγάλες ευρυζωνικές ταχύτητες που μπορείς πλέον να απολαμβάνεις παντού. Αν δεν χρησιμοποιείς ήδη την ενσωματωμένη κάμερα ενός Laptop, προτείνουμε την προμήθεια μιας κάμερας που να υποστηρίζει αναλύσεις High Definition.

Αν το αντέχει η τσέπη σου, επέλεξε μία με στερεοφωνικό μικρόφωνο. Η υψηλή ποιότητα στην εικόνα και τον ήχο θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επαγγελματικό σου προφίλ.

Καταλήγουμε με μια σημαντική υπενθύμιση. Μην ξεχνάς, οι άνθρωποι που σε εμπιστεύονται, όπως και εσύ, δεν μιλάνε μόνο μαζί σου στο Skype. Σίγουρα θα προσέξουν την διαφορά όταν συνομιλούν μαζί  σου ακόμα και αν δεν σου αναφέρουν. Η εικόνα που θα έχεις περάσει για τον επαγγελματισμό σου με προσοχή στην λεπτομέρεια θα έχει περάσει το απαραίτητο μήνυμα.

Αν δυσκολευτείς κάπου στην εφαρμογή όλων των παραπάνω, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Μήν ανησυχείς δεν υπάρχει καμία απολύτως χρέωση (Ok, ένα Like στην σελίδα μας θα το θέλαμε)  !

Υγ: Το 2012 υπήρξε στιγμή που 34 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο Skype  και χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του. Μία από αυτές είναι τα πακέτα τηλεφωνίας που σου παρέχουν τον δικό σου αριθμό (Skype Number) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.