Cloud αποθήκευση: Ασφάλεια στα σύννεφα

Η εξέλιξη της πληροφορικής, έχει φέρει στην ζωή μας μοναδικές υπηρεσίες (οκ, και το Candy Crash). Ο όρος Cloud αποθήκευση έχει μπεί πλέον στην καθημερινότητα μας και σίγουρα τον ακούς όλο και συχνότερα. Διάβασε στο παρακάτω άρθρο τί ακριβώς είναι και πώς μπορείς να την εκμεταλλευτείς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Εν αρχή ήν το Backup. Ο παραδοσιακός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μας υποχρέωνε να έχουμε ένα δεύτερο μέσο στo οποίo αντιγράφαμε τα αρχεία μας. Εξωτερικός σκληρός, Usb stick κλπ, Cd/Dvd έχουν χρησιμοποιηθεί από όλους μας σε περίπτωση βλάβης στο κύριο αποθηκευτικό μας μέσο. Η λογική ήταν απλή: όσο σε περισσότερα μέρη αντιγράφαμε την δουλειά μας, τόσο περισσότερο καλυμμένοι είμασταν την κρίσιμη στιγμή.

Η διαδικασία αυτή είτε έπρεπε να εκτελεστεί χειροκίνητα, είτε να αυτοματοποιηθεί από κάποιο λογισμικό το οποίο έπρεπε να ρυθμιστεί. Φυσικά σε περίπτωση αστοχίας υλικού έπρεπε να φροντίσουμε για την αντικατάσταση του αποθηκευτικού μέσου και να ρυθμίσουμε πάλι τα πάντα.

Συννέφιασε, αλλά είναι καλό

Η Cloud αποθήκευση έλυσε όλα τα παραπάνω θέματα με απλό τρόπο: Τα δεδομένα μας δεν αποθηκεύονται πλέον τοπικά. Υπάρχουν σε κάποιο Online χώρο αποθήκευσης στον οποίο έχουμε πρόσβαση από παντού χωρίς την ανάγκη κάποιου αντιγράφου ασφαλείας!

Την διαδικασία αυτή την αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου ο πάροχος της Cloud υπηρεσίας που επιλέξαμε. Εμείς απαλλασόμαστε πλήρως από τις έγνοιες απώλειας των πολύτιμων αρχείων μας και ξεχνάμε τις προσευχές μην μας βρεί το κακό.

Και πώς ανεβαίνω εγώ στα σύννεφα;

Σήμερα υπάρχουν πολλοί  που μπορούν να σου προσφέρουν Cloud αποθήκευση και να σε ικανοποιήσουν ακόμα και στην δωρεάν έκδοση τους. Αναφέρουμε ενδεικτικά τις πιό διαδεδομένες:

Όλες οι παραπάνω επιλογές διαθέτουν και Mobile εφαρμογές για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου εύκολα και από το κινητό σου τηλέφωνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να τις χρησιμοποιήσεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό αν δεν έχεις ήδη.

Βέβαια, αν ο όγκος των αρχείων που θέλεις να εξασφαλίσεις ξεπερνάει το μέγεθος που σου παρέχει κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες, μπορείς να αγοράσεις κάποιο συνδρομητικό πακέτο με πολύ χαμηλό μηνιαίο κόστος για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Το κάθε πακέτο θα σου προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να εκτιμήσεις και να συγκρίνεις πριν πάρεις την τελική σου απόφαση για το ποιό θα επιλέξεις.

Cloud αποθήκευση: Κάτι παραπάνω από ένας online χώρος

Το μαγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η cloud αποθήκευση δεν είναι μόνο ένας Online σκληρός δίσκος. Έχεις την δυνατότητα να εργαστείς χρησιμοποιώντας  Online εκδόσεις Κειμενογράφων, Λογιστικών Φύλλων και γενικά με ό,τι εφαρμογή περιλαμβάνει μια Office σουίτα.

Επιπρόσθετα, μπορείς να στείλεις μια πρόσκληση για κοινή χρήση και επεξεργασία ενός ή πολλών αρχείων σε όποιον συνεργάτη σου επιθυμείς, και να εργάζεστε ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο

Καλά όλα αυτά αλλά τί γίνεται με το Διαιτολογικό πρόγραμμα μου;

Σου έχουμε και εδώ μια πρωτότυπη λύση που λέγεται evexis online . Πρόκειται για ένα Online Διαιτολογικό πρόγραμμα που ενσωματώνει όλη την παραπάνω φιλοσοφία σε συνδυασμό με δυνατότητες που απευθύνονται στην ειδικότητα σου.

Με το evexis online μπορείς να διαχειριστείς όλα τα ραντεβού σου, το πελατολόγιο σου αλλά και να συντάξεις τα διαιτολόγια των πελατών σου χρησιμοποιώντας διάφορους πίνακες ανάλυσης που σου παρέχει η υπηρεσία.  Σε λίγο καιρό θα συνοδεύεται από Mobile εφαρμογή για τους πελάτες σου, οι οποίοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τα διαιτολόγια τους αλλά και οποιαδήποτε άλλη υπενθύμιση θέλεις να τους στείλεις εύκολα και χωρίς επιπλέον κόστος!

Δοκίμασε την δωρεάν έκδοση κάνοντας εγγραφή εδώ και δες πόσο μπορείς να επωφεληθείς από ένα σύγχρονο εργαλείο που συνδυάζει την Cloud φιλοσοφία με την επιστήμη της Διατροφής 😉