Δίαιτα Fodmap: Online σεμινάριο για τους χρήστες του evexis

Η δίαιτα Fodmap είναι διατροφή που βασίζεται σε υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας που απορροφώνται ελάχιστα στο λεπτό έντερο.

Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες (ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες) είναι επιρρεπείς στην απορρόφηση νερού και τη ζύμωση στο παχύ έντερο. Οι περισσότεροι υπάρχουν φυσικά στα τρόφιμα και στην ανθρώπινη διατροφή. Oι πολυόλες όμως μπορεί να προστεθούν τεχνητά σε τρόφιμα και ποτά που παρασκευάζονται στο εμπόριο.

Οι Fodmaps επίσης μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές ενοχλήσεις σε ορισμένους ανθρώπους. Σε άλλους ανθρώπους πάλι, οι φυσικές Fodmaps μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή πεπτικών ενοχλήσεων.

Πού χρησιμοποιείται η δίαιτα Fodmap

Η δίαιτα Fodmaps συνίσταται στον καθολικό περιορισμό όλων των ζυμώσιμων υδατανθράκων. Μακροπρόθεσμα όμως, η αποφυγή όλων των Fodmaps μπορεί να έχει επιβλαβή αντίκτυπο στον εντερικό μικροβιόκοσμο και το μεταβολισμό.

Συνεπώς, μια δίαιτα fodmap θα πρέπει να ακολουθείται με την επίβλεψη ενός επαγγελματία Διαιτολόγου-Διατροφολόγου για όσο διάστημα διαρκεί. Συνεπάγεται ακολούθως ότι ο επιβλέπων Διαιτολόγος διαθέτει την απαιτούμενη γνώση για την εφαρμογή του συγκεκριμένου διατροφικου σχήματος.

3 ωρο σεμινάριο στην δίαιτα Fodmap

Το evexis προσπαθώντας να υποστηρίξει τους χρήστες του, διοργανώνει online σεμινάριο 3 ωρών στην δίαιτα fodmap στις 28 Ιουλίου 18:00-21:00.

Στο συγκεκριμένο 3ωρο σεμινάριο, η εισηγήτρια και Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc Κατερίνα Καρακικέ θα παρουσιάσει και θα αναφέρει:

  • τα τρόφιμα ή συστατικά που περιλαμβάνονται με τον όρο Fodmaps
  • τα 3 στάδια εφαρμογής μιας χαμηλής σε Fodmaps διατροφής
  • σε ποιες κλινικές ή άλλες καταστάσεις συνιστάται αυτού του είδους η διατροφή

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο

Το σεμινάριο στην δίαιτα Fodmap απευθύνεται σε επαγγελματίες Διαιτολόγους-Διατροφολόγους χρήστες της υπηρεσίας evexis.

O Διαιτολόγος ή ο Επαγγελματίας Υγείας που θα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο θα ακούσει πληροφορίες αναφορικά με:

  • την έννοια των Fodmap και η σύνθεση των τροφίμων Fodmap
  • την εφαρμογή της δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε Fodmap στην κλινική πρακτική, από την αξιολόγηση, έως την εκπαίδευση και τη διαχείριση της φάσης επαναπροκλήσεων, με έμφαση στον τρόπο ασφαλούς και αποτελεσματικής εφαρμογής μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε Fodmap στην κλινική πρακτική
  • στρατηγικές αντιμετώπισης προβλημάτων και εκτιμήσεις όταν οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται καλά σε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε Fodmap
  • άλλες εφαρμογές της δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε Fodmap, όπως σε παιδιατρικούς ασθενείς, θηλάζουσες μητέρες, γυναίκες με ενδομητρίωση ή άλλες κλινικές καταστάσεις

Με την υποστήριξη του Κέντρου Επαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Το σεμινάριο στην δίαιτα fodmap πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΚΕΑΔΔ, φορέα με μακροχρονια εμπειρία στις εκπαιδεύσεις Επαγγελματιών Υγείας.

Το ΚΕΑΔΔ ιδρύθηκε το 2010 και είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός συνεργάτης των πιστοποιημένων επαγγελματικών εκπαιδεύσεων για την Ελλάδα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Κατερίνα Καρακικέ είναι απόφοιτη της εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ και εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια που με επιτυχία κατά καιρούς διοργανώνει ο συγκεκριμένος φορέας.

Κόστος & δηλώσεις συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο στην δίαιτα Fodmap ορίζεται ως ακολούθως:

  • 19,99€ για ενεργούς συνδρομητές της υπηρεσίας evexis
  • 24,99€ για δωρεάν χρήστες της υπηρεσίας evexis

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ακόλουθη λίστα εδώ και θα τους αποσταλεί ακολούθως ο σύνδεσμος πληρωμής μετά την διασταύρωση των στοιχείων τους.

Το βίντεο υλικό θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες που επιθυμούν On demand παρακολούθηση.

To 1o Cloud λογισμικό για Διαιτολόγους στην Ελλάδα

Θέλεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο στην δίαιτα Fodmap αλλά δεν διαθέτεις λογαριασμό στο evexis;

Μπορείς να δημιουργήσεις έναν νέο δωρεάν λογαριασμό στο μοναδικό δωρεάν λογισμικό για Διαιτολόγους στην Ελλάδα ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείς εδώ!

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *