Μερίδα φαγητού: Πώς μπορεί ο Διαιτολόγος να εκπαιδεύσει τον πελάτη;

Η μερίδα φαγητού σαν μέγεθος έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος καταναλώνει 2 έως 3 φορές περισσότερες ποσότητες τροφής με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενεργειακή πρόσληψη άρα και ο κίνδυνος εμφάνισης παχυσαρκίας.

Ενδειτικό είναι το γεγονός ότι το μέγεθος των burgers έχει αυξηθεί κατά 500% από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στην ζωή μας.

Επίσης, τα πιάτα σερβιρίσματος έχουν πλέον διάμετρο 30 εκατοστά από 25 που είχαν στην δεκαετία του 1990. Την σχέση μεγαλύτερου πιάτου και αντίστοιχα μεγαλύτερης κατανάλωσης ποσότητας φαγητού επιβεβαίωσε και μελέτη του American Journal of Preventive Medicine που πραγματοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια.

Ποιότητα αλλά και ποσότητα

Φυσικά η ποιότητα παίζει σπουδαίο ρόλο στην διατροφή ενός διαιτόμενου.

Εξίσου σπουδαίο ρόλο όμως παίζει και η ποσότητα άρα και η καταναλισκόμενη μερίδα φαγητού. Ο οργανισμός μετατρέπει το ενεργειακό πλεόνασμα σε λίπος, όσο υψηλής ποιότητας και να είναι η προσλαμβανόμενη τροφή.

Πώς μπορεί ο διαιτόμενος λοιπόν να μάθει πόσο είναι πραγματικά μια μερίδα φαγητού ώστε σε συναρτηση με την αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες να επιτευχθεί ο στόχος;

Μερίδα φαγητού : Το μέγεθος μετράει

Ένα εργαλείο που θα εκπαιδεύσει διατροφικά τον διαιτόμενο, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην άσκηση της επιστήμης ενός Διαιτολόγου.

Θα τον βοηθήσει στην εργασία του και θα μεταφέρει την σπουδαία πληροφορία στον πελάτη που δεν θα ακούσει για άλλη μια φορά οδηγίες βασισμένες σε γραμμάρια.

μερίδα φαγητού το μέγεθος μετράει

Το portal medNutrition έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη εφαρμογή με με όνομα “Μερίδες: Το μέγεθος μετράει!”. Στόχος της είναι η διατροφική εκπαίδευση των ατόμων που επισκέπτονται ένα διαιτολογικό γραφείο για το τι ακριβώς είναι μια μερίδα φαγητού.

Η εφαρμογή απεικονίζει μια μερίδα φαγητού σε σύγκριση με αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, ο διαιτόμενος εμπεδώνει την άμεση συσχέτιση της έννοιας “μερίδα φαγητού” με απτά παραδείγματα της πραγματικής ζωής.

Ο σχεδιασμός της είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για εφήβους και παιδιά. Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν έξυπνο οδηγό για όσους γονείς επιθυμούν να είναι σωστά πρότυπα διατροφής για τα παιδιά τους.

μερίδα φαγητού το μέγεθος μετράει medNutrition

Το app “Μερίδες: Το μέγεθος μετράει!” περιλαβάνει τόσο μεμονωμένα τρόφιμα όσο και σύνθετες Ελληνικές συνταγές όπως το σπανακόρυζο, το πατσίτσιο κλπ. Kάθε μερίδα φαγητού περιέχει και την πληροφορία των GDAs, δηλαδή την ποσοστιαία κάλυψη σε σχέση με τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ΣΗΠ) για:

  • ενέργεια
  • λιπαρά
  • κορεσμένα λιπαρά
  • υδατάνθρακες
  • πρωτεΐνες
  • σάκχαρα
  • αλάτι

Αναμφισβήτητα, η ομάδα του medNutrition δημιούργησε ένα πολύτιμο εργαλείο που θα κάνει ευκολότερη την ζωή ενός Διαιτολόγου.

Συνεργασία του evexis με το medNutrition: 70% έκπτωση στην αγορά της εφαρμογής

Δεν θα μπορούσαμε παρά να εντυπωσιαστουμε για την χρησιμότητα του συγκεκριμένου εργαλείου.

Η εμπέδωση του πόσο είναι πραγματικά μια μερίδα φαγητού, ανοίγει τον δρόμο της θεραπείας για έναν διαιτόμενο. Ταυτόχρονα λύνει τα χέρια του Διαιτολόγου που με την εφαρμογή “Μερίδες: Το μέγεθος μετράει!” αποκτά ένα πολύτιμο όπλο στην φαρέτρα του.

Ζητήσαμε επισήμως από το medNutrition μια γενναία έκπτωση που να περιλαμβάνει τόσο την εφαρμογή “Μερίδες: Το μέγεθος μετράει!” όσο και την έντυπη έκδοση. Το αίτημα μας έγινε δεκτό με συνοπτικές διαδικασίες .

Η αρχική τιμή της εφαρμογής μαζί με το βιβλίο είναι 30€. Όλοι οι χρήστες του evexis όμως μπορούν να αγοράσουν το συγκεκριμένο πακέτο μόνο με 9,90€. Η αγορά με 70% έκπτωση μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από τον λογαριασμό του κάθε χρήστη στην αρχική οθόνη της υπηρεσίας μας.

Σημαντικό

Τα περιεχόμενα της εφαρμογής “Μερίδες: Το μέγεθος μετράει!” δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την πρακτική ενός πτυχιούχου Διαιτολόγου-Διατροφολόγου. Μπορούν να αποτελούν συμπλήρωμα των εξατομικευμένων συμβουλών που μόνο αυτοί μπορούν να προσφέρουν.

Δεν έχεις λογαριασμό στο evexis;

Κανενα πρόβλημα!

Μπορείς να  δημιουργήσεις μέσα σε λίγα λεπτά τον δωρεάν λογαριασμό σου στο 1ο Cloud λογισμικό της Ελλάδας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *