Καταχώρηση επιχείρησης στο Google

Η καταχώρηση επιχείρησης στο Google είναι μια από τις βασικές προϋπόθεσεις για την προβολή ενός επαγγελματία.

Το marketing γενικά είναι μία αυτονόητη δράση που πρέπει να έχει μία επιχείρηση στην καθημερινότητα της. Από ατομική επιχείρηση έως μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, δεν είναι τυχαίο που κορυφαία brands επενδύουν τεράστια ποσά για την προβολή τους.

Την αξία της διαφήμισης αντιλαμβάνονται ακόμα και μή κερδοσκοπικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο. Προβάλλονται ακόμα και αυτοί συνεχώς σε όλα τα κανάλια που εκτιμούν ότι θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο τους.

Oι διαφημιστικές κινήσεις συνεπώς, είναι σπουδαίας σημασίας για έναν επαγγελματία. Μπορούν να καθορίσουν κατά πολύ την προσέλκυση νέου πελατολογίου αλλά και να συνδράμουν στην ανατροφοδότηση πελατών σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στην αγορά.

Αναζητείς επαγγελματία; Θα τον βρείς στην Google

Όπως θα γνωρίζεις ήδη, η Google είναι με μεγάλη διαφορά η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Είναι το πιο “hot” μέρος στο οποίο θα βρεθεί ένας καταναλωτής. Όταν αναζητεί σε αυτήν, είναι στην ουσία ένας εν δυνάμει αγοραστής ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αξία του Αμερικανικού κολοσσού:

 • Πραγματοποιούνται περισσότερες από 70.000 αναζητήσεις ανά δευτερόλεπτο
 •  Ελέγχει περισσότερο από το 90% στην αγορά των μηχανών αναζήτησης στην Ελλάδα
 • Οι κινητές συσκευές διεξάγουν το 63% των αναζητήσεων στην Google

Kαταχώρηση επιχείρησης στο Google: Ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός κατάλογος

Ένα εταιρικό προφίλ στην Google (Google Business Profile/ GMB) εμφανίζεται τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης όσο και στους χάρτες Google.

Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, “Το Εταιρικό προφίλ σας προσφέρει την παρουσία της επιχείρησης σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απαντάτε σε κριτικές, να δημοσιεύετε φωτογραφίες προϊόντων & υπηρεσιών ή ειδικές προσφορές και να προσθέτετε/επεξεργάζεστε στοιχεία της επιχείρησής σας”.

Δημιουργία & επαλήθευση εταιρικού προφίλ στην Google

Η δημιουργία ενός Google Business Profile είναι δωρεάν. Η διαδικασία γενικά είναι απλή και ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά μέσα από την διεύθυνση business.google.com.

Σου προτείνουμε να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην δημιουργία του κωδικού πρόσβασης στον λογαριασμό που θα δημιουργήσεις. Αν δεν το γνωρίζεις, υπάρχουν ειδικά λογισμικά που αναλαμβάνουν την δημιουργία και την αποθηκευση ενός πολύπλοκου κωδικού. Σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα λοιπόν να χρησιμοποιήσεις έναν password manager!

google-my-business

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, πρέπει να γίνει η επιβεβαίωση της επιχείρησης. Η Google παίρνει πολύ σοβαρά το ποιούς επιτρέπει να φαίνονται στους χάρτες της.

Η διαδικασία επιβεβαίωσης προβλέπει την αποστολή ενός κωδικού με ταχυδρομική επιστολή στην διεύθυνση έδρας που δηλώνει η επιχείρηση. Μόλις λάβεις αυτόν τον κωδικό (μπορεί να πάρει και παραπάνω από 2 εβδομάδες), θα πρέπει να τον δηλώσεις στο διαχειριστικό του GMB προφίλ σου.

Κάποιες φορές, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επιβεβαίωσης με την αποστολή ενός SMS ή μιας τηλεφωνικής κλήσης. Θα είσαι τυχερός αν σου εμφανιστούν αυτές οι επιλογές!

Υπάρχεις στην Google. Υπάρχεις όμως σωστά;

Μετά και από την επιβεβαίωση του λογαριασμού, μπορείς να ξεκινήσεις την παραμετροποιηση των βασικών πληροφοριών του εταιρικού σου προφίλ. Και εδώ είναι που αρχίζει η μαγεία.

Φυσικά, ακόμα και ένας απλός χρήστης μπορεί να προσθέσει τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησης του. Το πώς όμως αξιολογεί η Google ένα εταιρικό προφίλ και κατά συνέπεια πόσο συχνά ή ψηλά το εμφανίζει, έχει να κάνει με την:

 • ποιότητα, τις διαστάσεις, τα ονόματα των αρχείων των φωτογραφιών ή ακόμα και από το geolocation τους
 • ύπαρξη λέξεων κλειδιών σε περιγραφές και κείμενα
 • ανάρτηση δημοσιεύσεων ανά τακτά διαστήματα
 • ύπαρξη βελτιστοποιημένης σε SEO ιστοσελίδας

Όλες τις παραπάνω ενέργειες για την καταχώρηση επιχείρησης στο Google, τις αναλαμβάνουν freelancers ή agencies που ασχολούνται με το Digital Marketing.

Το κόστος για τις παραπάνω υπηρεσίες είναι εύκολο να γινει γνωστό με μια απλή έρευνα αγοράς. Γενικά, άλλοι επαγγελματίες χρεώνουν ένα πακέτο υπηρεσίας σε συγκεκριμένη τιμή ενώ άλλοι με την ώρα ενασχόλησης.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι τα έξοδα που θα κάνει ένας επαγγελματίας για να επενδύσει σε μια σωστή καταχώρηση επιχείρησης στο Google δεν θα πάνε καθόλου χαμένα. Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της επένδυσης, και μακροπρόθεσμα το κέρδος είναι πολύ μεγάλο από την προσέλκυση πελατολογίου.

Καταχώρηση επιχείρησης στο Google; Η GoDigi έχει την λύση

Σε απασχολεί η προβολή του γραφείου σου; Είσαι σε φάση αναζήτησης συνεργατών για τα πρώτα σου digital βήματα;

GoDigi, διαθέτει την εμπειρία να αναλάβει την ψηφιακή σου προβολή στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Το συγκεκριμένο agency, έχει πολυετή εμπειρία στις ανάγκες των Επαγγελματιών Υγείας.

Οι άνθρωποι της, μπορούν να σε ενημερώσουν και να σε κατευθύνουν στο πώς να χτίσεις σωστά την ηλεκτρονική σου παρουσία.

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους σε εξυπηρετεί:

3 Responses

 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Evexis που ανέλαβε να μου φτιάξει το Google Business προφίλ μου. Από τον Οκτώβριο που έχουμε φτιάξει το προφίλ μέχρι και σήμερα δέχθηκα αρκετά τηλεφωνήματα και έκανα νέους πελάτες.

  Γνώριζα για το Google Business προφίλ αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι φτιάχνοντας το θα φέρει τόσο κέρδος στην επιχείρησή μου.
  Η ομάδα του Evexis είναι πλήρως ενημερωμένη και καταρτισμένη για να αναλάβουν επαγγελματίες υγείας και οχι μόνο και φάνηκε αυτό. Μόλις φτιάξαμε το προφίλ μετα από μια εβδομάδα χτύπησε το τηλέφωνο και δε το πίστευα!!

  Σας ευχαριστώ πολύ

 2. Μιλώντας για marketing, η καταχώρηση της επιχείρησής σας στη google είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχοντας μια 6μηνη πλέον εμπειρία είδα το πελατολόγιο μου να ανθίζει απο την πρώτη κιόλας στιγμή, μέσα στον 1ο μήνα.
  Φυσικά και δεν τα κατάφερα ολομόναχη. Είχα την πλέον οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη καθοδήγηση από ειδικούς. Ρωτήστε τους για να σας λύσουν οποιαδήποτε εμπειρία.
  Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους να το δοκιμάσετε.

 3. Διστακτικά δημιούργησα με την ομάδα του evexis το account μου πριν από μερικούς μήνες. Πλεον με σιγουριά θα πω πως κάθε επαγγελματίας είναι απαραίτητο να έχει ενα σωστά δομημένο προφίλ το οποίο σίγουρα θα φέρει κόσμο στην επιχείρηση του!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *