Αποστολή Newsletter: Ένα πανίσχυρο όπλο marketing

Η αποστολή newsletter είναι ίσως ένα από τα πιό αμελημένα εργαλεία από τους Επαγγελματίες Υγείας.

Το newslettering όμως, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποδοτικό όπλο στην marketing φαρέτρα ενός Διαιτολόγου και όχι μόνο.

Στο παρών άρθρο θα αναλύσουμε τι είναι η αποστολή newsletter, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει, πώς μπορούμε να χτίσουμε την mailing list μας και ποιές λύσεις υπάρχουν για την αποστολή του.

Τι είναι ένα newsletter

Ένα newsletter είναι μια ταυτόχρονη μαζική αποστολή email σε πολλούς παραλήπτες.

Αποστέλονται από εταιρείες ή από μεμονωμένους επαγγελματίες για να επικοινωνήσουν νέα και προσφορές σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ξεχωριστές ημέρες όπως οι γιορτές και το Black Friday είναι περιστάσεις κατά τις οποίες οι αποστολές newsletter έχουν την τιμητική τους.

Συνήθως, όταν λαμβάνεις ένα newsletter, έχεις κάνει εγγραφή στην λίστα ενημερώσεων μιας επιχείρησης μέσω μιας φόρμας εγγραφής ή αποδοχής κάποιων όρων χρήσης.

Γιατί η αποστολή Newsletter είναι μια έξυπνη κίνηση

Με την αποστολή newsletter, ένας Επαγγελματίας Υγείας μπορεί να έχει πολυεπίπεδα οφέλη.

Αυτά τα οφέλη έχουν να κάνουν με την προβολή της επαγγελματικής σου δραστηριότητας, την ικανοποίηση του υπάρχοντος αλλά και την προσέλκυση νέου πελατολογίου καθώς και την επανενεργοποίηση πελατών που είχαν συνεργαστεί μαζί σου στο παρελθόν.

Παρακάτω, σου παραθέτουμε 4 λόγους που στοιχειοθετούν ότι η αποστολή newsletter μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην προβολή των υπηρεσιών σου.

1. Ευπαρουσίαστη μαζική αποστολή μηνυμάτων από ένα επίσημο email

Ένα newsletter αποστέλλεται από ένα branded domain και όχι από ένα gmail ή hotmail λογαριασμό.

Αυτό αυτόματα προσδίδει κύρος στον αποστολέα και το μήνυμα του. Ταυτόχρονα, μειώνονται οι πιθανότητες να καταλήξει το μήνυμα στον φάκελο των ανεπιθυμήτων/spam του παραλήπτη.

Επιπρόσθετα, τα newsletter κατασκευάζονται με επαγγελματικά εργαλεία. Τα εργαλεία αυτά σου δίνουν την δυνατότητα να χτίσεις ένα εξαιρετικά ευπαρουσίαστο και θελκτικό στα μάτια του αναγώστη layout.

αποστολή newsletter με το mailerlite
2. Προβολή της επαγγελματικής σου εξέλιξης

Παρακολούθησες ένα σεμινάριο ή έκανες μια μετεκπαίδευση επάνω στην ειδικότητα σου;

Τι πιό σοφό από το να το επικοινωνήσεις με τους ενεργούς και μη πελάτες του γραφείου σου; Με μια αποστολή newsletter, μπορείς να ενημερώσεις μαζικά όσους έχουν συνεργαστεί μαζί σου για την επαγγελματική σου μετεκπαίδευση.

Η εμβάθυνση των γνώσεων σου σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, σαφώς και πρέπει να επικοινωνείται τόσο με τους υπάρχοντες όσο και με τους υποψήφιους πελάτες σου.

3. Εποχιακές συμβουλές και προτάσεις για την διατροφή και την ευεξία

Ένας Επαγγελματίας Υγείας όπως γνωρίζεις ήδη δίνει συνεχώς συμβουλές.

Ένας Διαιτολόγος συγκεκριμένα, κάθε μήνα και κάθε εποχή έχει εξαιρετικές πληροφορίες και γνώσεις να μοιραστεί. Μερικές από αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που όσοι ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες σου θα χαρούν να διαβάζουν είναι:

 • για εποχιακά φρούτα και λαχανικά και τα οφέλη τους
 • η σημασία συστατικών πχ βιταμίνη D
 • ο ρόλος της αποθήκευσης τροφίμων και πώς αυτή γίνεται
 • εποχιακές προτεινόμενες συνταγές
 • το πώς λειτουργεί το σώμα μας πχ στην διαδικασία πέψης και κορεσμού
4. Ανακοίνωση συνεργασιών

Πολλοί Επαγγελματίες Υγείας και δη Διαιτολόγοι, ανα καιρούς συνάπτουν επαγγελματικές συνεργασίες. Αυτές μπορεί να αφορούν την παροχή μιας νέας υπηρεσίας, την συνεργασία με ένα αθλητικό κέντρο, κάποιο ιατρείο κλπ.

Τι πιό ιδανικό μέσο από την αποστολή newsletter για να επικοινωνήσεις με το πελατολόγιο σου όλα αυτά τα νέα; Δεν θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό να ενημερώνεις όλους τους subscribers σου με ένα ευπαρουσίαστο μήνυμα που θα πλαισιώνεται πχ και από ένα QR Code με μια προσφορά;

Πώς να μαζέψεις subscribers στην mailing λίστα σου

Σε πείσαμε για την αξία που έχει η αποστολή newsletter για την επιχείρηση σου;

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσεις να μαζεύεις subscribers, δηλαδή email ατόμων που θέλουν να εγγραφούν στην υπηρεσία ενημερώσεων σου και να λαμβάνουν τα newsletter σου.

Το χτίσιμο μιας mailing λίστας δεν είναι δύσκολη τεχνικά διαδικασία. Είναι όμως χρονοβόρα και πρέπει να γίνεται σε μόνιμη βάση ώστε συνεχώς να μεγαλώνει. Σου παραθέτουμε 3 τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις:

1ος τρόπος: Συγκέντρωση email πελατολογίου δια ζώσης

Σε κάθε συνεδρία σου μπορείς να ρωτάς τους πελάτες σου για το αν επιθυμούν να λαμβάνουν τα νέα του γραφείου σου.

Συνεπώς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η καταχώρηση του email του πελάτη σου στο λογισμικό για Διαιτολόγους που χρησιμοποείς.

καταχώρηση email πελάτη

Πεδίο καταχώρησης email στο evexis

2ος τρόπος: Συγκέντρωση email μέσω popup στην ιστοσελίδα σου

Σε πρόσφατο άρθρο μας, αναλύσαμε την θεμελιώδη σημασία δημιουργίας μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας.

Ένας από τους τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις το website σου, είναι και το να συλλέγεις μέσω φόρμας ή popup παραθύρου email από ανθρώπους που το επισκέπτονται.

3ος τρόπος: Συγκέντρωση email μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες

Γίνεται; Φυσικά και γίνεται!

Το Facebook σου δίνει την δυνατότητα να τρέξεις διαφημιστικές καμπάνιες με τις οποίες θα συγκεντρώνεις email από ανθρώπους που θα θέλουν να ενημερώνονται για την διατροφή και τις υπηρεασίες σου.

Ονομάζονται Lead Generation campaigns και με κόστος από 1€ την ημέρα μπορείς να συλλέγεις email χρηστών από όποια περιοχή της Ελλάδας ή του κόσμου επιθυμείς.

Δημοφιλείς υπηρεσίες για την αποστολή Newsletter

Το εργαλείο που θα διαλέξεις για να στέλνεις τα newsletter προς τους subscribers σου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για 3 δημοφιλείς υπηρεσίες, από τις οποίες έχουμε ξεχωρίσει το Mailerlite και σου συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις.

Mailchimp

Το Mailchinp είναι από τις γνωστότερες υπηρεσίες αποστολής newsletter.

Διαθέτει δωρεάν έκδοση στην οποία μπορείς να στείλεις συνολικά 10.000 email μέσα σε ένα μήνα με ημερίσιο όριο τα 2.000. Τα πληρωμένα πλάνα ξεκινάνε από τα 11€ μηνιαίως.

Sendinblue

Εξίσου γνωστή υπηρεσία για αποστολή newsletter είναι το Sendinblue.

Διαθέτει δωρεάν έκδοση την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στείλεις έως και 300 email την ημέρα. Τα πληρωμένα πλάνα ξεκινάνε από 19€ τον μήνα.

Mailerlite

Ίσως η βολικότερη και πιό συμφέρουσα υπηρεσία για την αποστολή newsletter.

Διαθέτει δωρεάν έκδοση στην οποία μπορείς να στείλεις έως 12.000 email τον μήνα και με μόλις 8€ μηνιαίως μπορείς να έχεις:

 • απεριόριστη αποστολή email
 • 3 λογαριασμούς χρηστών για να μπορεί να εργάζεται πχ η γραμματεία σου
 • δυνατότητα auto resend (αποστέλεται αυτόματα ένα newsletter σε όσους δεν ανοίξαν το 1ο μήνυμα)
 • επί πληρωμή υπηρεσία newsletter με την οποία μπορείς να εισπράτεις μηνιαίες συνδρομές από συνδρομητές που θα λαμβάνουν πιό εξειδικευμένες ενημερώσεις σου

Ακόμη, με το Mailerlite μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα φόρμες εγγραφής στο newsletter σου οι οποίες θα εμφανίζονται σαν popup παράθυρο στην ιστοσελίδα σου. Η δημιουργία των φορμών εγγραφής είναι απλή και το Mailerlite διαθέτει πλήθος ενημερωτικών βίντεο οδηγών για κάθε λειτουργία του.

Το evexis είναι επίσημος affiliate συνεργάτης του Mailerlite και μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Αποστολή newsletter και evexis

Χρησιμοποιείς το 1ο Cloud και μοναδικό δωρεάν λογισμικό για διαιτολόγους στην Ελλάδα; Δημιούργησε τώρα τον δωρεάν λογαριασμό σου.

Με το evexis μπορείς εύκολα να κάνεις εξαγωγή τις λίστες των πελατών σου για να κάνεις την αποστολή newsletter ευκολότερη. Η εξαγωγή πελατών γίνεται και βάσει κριτηρίων όπως:

 • Φύλο
 • Μέσο χρόνο παραμονής πελάτη (υπολογίζεται σε μέρες και σε μήνες)
 • Ηλικία ενεργών/ανενεργών πελατών
 • Επίπεδο φυσικής δραστηριότητας
 • Πόλη κατοικίας

Αν χρειάζεσαι βοήθεια σε οτιδήποτε διάβασες, μπορείς να απευθυνθείς στην ομάδα μας στέλνοντας μήνυμα εδώ. Έχουμε την εμπειρία να σε βοηθήσουμε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *