Κατασκευή ιστοσελίδας

Είναι η κατασκευή ιστοσελίδας απαραίτητη για έναν Διαιτολόγο;

Οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, η καταχώρηση επιχείρησης στην Google είναι λίγες μόνο από τις διάφορες ενέργειες marketing που κατα καιρούς πραγματοποιεί ένας Επαγγελματίας Υγείας.

Πρέπει όμως να υπάρχει και ένα website; Είναι η κατασκευή ιστοσελίδας τόση σημαντική για την digital ταυτότητα μιας επιχείρησης;

Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους

Το διαδίκτυο ίσως σου φαίνεται χαοτικό.

Υπηρεσίες και εφαμογές προβάλλονται μπροστά σου και πολλές φορές δεν ξέρεις αν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς με κάτι.

Θα το πίστευες αν σου έλεγαν ότι από το 2018 και μετέπειτα θα εμφανιστεί ένα νέο κοινωνικό δίκτυο το οποίο θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια downloads έως το 2022; Ναι, στο Tik Tok αναφερόμαστε!

Διαφημιστικές λύσεις, χορηγούμενες διαφημίσεις, προτάσεις από εταιρείες με επαγγελματικούς καταλόγους. Τί κάνεις από όλα αυτά; Πού επενδύεις τα χρήματα σου;

Ξεκίνα από το 0

Η πρώτη επένδυση που πρέπει να κάνεις στον τομέα της προβολής σου, είναι ένα σωστά δομημένο εταιρικό Google Business προφίλ.

Η Google είναι το 1ο κανάλι που θα χρησιμοποιήσει κάποιος που αναζητεί προϊόντα ή υπηρεσίες, και επιβάλλεται να υπάρχεις εκεί. Και να υπάρχεις σωστά.

Αφού δημιουργήσεις λοιπόν ένα εταιρικό προφίλ στην Google, πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την κατασκευή ιστοσελίδας.

Η θεμελιώδης σημασία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας

Ένα website, θα πρέπει να θεωρείς στο μυαλό σου ότι είναι η έδρα της φυσικής επιχείρησης σου. Ο ψηφιακός χώρος τον οποίο θα επισκέπτονται δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα πρωτού καν σε επισκεφθούν στο γραφείο.

Συνεπώς, η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να μετουσιώνει όλα τα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά που θέλεις να πρεσβεύει το brand σου και αυτά να γίνονται ξεκάθαρα στον επισκέπτη. Να δίνει το επαγγελματικό σου στίγμα από την πρώτη ματιά και τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Πώς πρέπει να γίνει η υλοποίηση αφού αποφασίσεις την κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποίησε τεχνολογία WordPress

To wordpress είναι η Νο1 λύση λογισμικού για κατασκευή ιστοσελίδας.

Είναι η ιδανικότερη λύση τόσο για λόγους συμβατότητας όσο και για λόγους βελτιστοποίησης για τις μηχανής αναζήτησης (το περιβόητο και μαγικό SEO). Αναζήτησε επαγγελματίες λοιπόν που είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σχετικά με την αρχική δομή του website σου, αυτή σίγουρα θα πρέπει να βασίζεται σε ένα ξεκάθαρο μενού που θα περιλαμβάνει τις βασικές επιλογές:

  • Αρχική σελίδα
  • Βιογραφικό γραφείου/επιχείρησης
  • Υπηρεσίες/Προϊόντα
  • Φόρμα επικοινωνίας
Ξεκαθαρο στήσιμο

Η κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε ο χρήστης να καταλαβαίνει άμεσα τι είδους ιστότοπο έχει επισκεφθεί.

Οι φωτογραφίες, οι κεφαλίδες και τα κείμενα της αρχικής σελίδας επιβάλλεται να έχουν παραμετροποιηθεί με τις ειδικές λέξεις κλειδιά που στοχεύει η ιστοσελίδα.

Ταχύτητα φόρτωσης

Ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να φορτωθεί η ιστοσελίδα, παίζει μεγάλο ρόλο στην αξιολόγηση που θα λάβει από την Google και φυσικά στην εμπειρία του χρήστη.

Πρόσεξε ιδιαίτερα αυτήν την λεπτομέρεια. Φρόντισε η ιστοσελίδα σου να φιλοξενηθεί σε εταιρεία η οποία μπορεί να σου διαθέσει τους απαραίτητους πόρους ώστε η ιστοσελίδα σου να μην ανταποκρίνεται με καθυστέρηση.

Mobile friendly

Η Google συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες αξιολόγησης μιας ιστοσελίδας την ευκολία χρήσης από κινητές συσκευές.

Συνεπώς, η κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να λαμβάνει και αυτήν την παράμετρο υπόψιν και το theme που θα επιλεχθεί/κατασκευαστεί επιβάλλεται να πληρεί την συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Κείμενα με λέξεις κλειδιά και ποιοτικό υλικό

Ένα blog με άρθρα που αφορούν την επιστήμη της διαιτολογίας παραμετροποιημένα με ειδικές λέξεις κλειδιά είναι το αμέσως επόμενο βήμα αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή ιστοσελίδας.

Η Google και γενικά όλες οι μηχανές αναζήτησης, αγαπούν πολύ το πρωτότυπο περιεχόμενο. Φρόντισε λοιπόν να αρθρογραφείς. Aν δεν γνωρίζεις εσύ, φρόντισε τα κείμενα αυτά να επεξεργάζονται και να βελτιστοποιούνται με τις λέξεις κλειδιά στις οποίες στοχεύεις.

Το SEO είναι ένας ολόκληρος κλάδος από μόνος του, και μια επένδυση μεσομακροπρόθεσμη για την ανάπτυξη της επιχείρησης σου.

Κατασκευή ιστοσελίδας; Η GoDigi έχει την λύση

Σε απασχολεί η κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρηση ή το γραφείο σου; Είσαι σε φάση αναζήτησης συνεργατών για τα πρώτα σου digital βήματα;

H GoDigi, διαθέτει την εμπειρία να αναλάβει την υλοποίηση της εταιρικής σου ιστοσελίδας. Το συγκεκριμένο agency, έχει πολυετή εμπειρία στις ανάγκες των Επαγγελματιών Υγείας.

Οι άνθρωποι της, μπορούν να σε ενημερώσουν και να σε κατευθύνουν στο πώς να χτίσεις σωστά την ηλεκτρονική σου παρουσία.

Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους σε εξυπηρετεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *