Μεζούρα Διαιτολόγου: Μια έξυπνη επένδυση

Η μεζούρα Διαιτολόγου είναι ίσως “το πιό ακριβό φτηνό όργανο” που μπορεί να υπάρχει σε ένα Διαιτολογικό γραφείο.

Μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί ένας Διαιτολόγος, είναι η συμμόρφωση του πελάτη σε ένα πρόγραμμα αλλαγής.

Η πρόκληση πολλές φορές μεγαλώνει όταν αρχίζουν τα πρώτα παράπονα του τύπου “Ακολούθησα πιστά το πρόγραμμα, αλλά το νούμερο στην ζυγαριά δεν κατέβηκε”.

Ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο μπορεί να επιφέρει απότομη αλλαγή, με αποτέλεσμα τον πρώτο καιρό να σημειώνεται ταχύτατη απώλεια βάρους.

Η αλλαγή αυτή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του πελάτη σου. Παρ’ όλα αυτά, η θετική ψυχολογία του μπορεί εύκολα να διαταραχθεί μόλις φρενάρει ο ρυθμός απώλειας.

Η ώρα του ζυγίσματος είναι ένα κρίσιμο κομμάτι για την αξιολόγηση της προόδου. Δεν είναι απίθανο να έχεις νιώσει περισσότερο άγχος από το ίδιο το άτομο που θα ανέβει στην ζυγαριά!

Πόσο έγκυρη είναι η ζυγαριά;

Όπως θυμάσαι από το μάθημα της φυσιολογίας, το σωματικό βάρος είναι το σύνολο των οστών, του λίπους, των μυών και των υγρών του σώματος. Αυτό το σύνολο δεν είναι στατικό καθώς στην διάρκεια της ημέρας μεταβάλλεται.

Λόγοι μεταβολής είναι η κατακράτηση υγρών, αν έχουμε φάει ή πιεί πιο πριν, η ώρα της μέτρησης, η δυσκοιλιότητα ή άλλες γαστρεντερικές διαταραχές ή ακόμα και η αύξηση μυικής μάζας.

Εσύ, ως Διαιτολόγος, ξέρεις ότι αυτό το 1 κιλό παραπάνω μπορεί να οφείλεται σε κάποιον από τους παραπάνω λόγους. Η ζημιά όμως έγινε και αυτό που βλέπει ο πελάτης σου είναι η αποτυχία της προσπάθειας του.

Το ζύγισμα ασκεί έντονη ψυχολογική επίδραση. Η απόκλιση από ένα νούμερο μπορεί να προκαλέσει στρες, ή ακόμα και παραίτηση της προσπάθειας.

Αναρωτήθηκες ποτέ αν θα μπορούσες να γλιτώσεις από αυτό;

Μεζούρα Διαιτολόγου : Επένδυσε άφοβα σε αυτήν

Ακόμα κι αν δεν έχεις εκείνη των φοιτητικών σου χρόνων, στην αγορά θα την βρεις με μόλις 1 ευρώ. Είναι πολύ πιο φτηνή αλλά και πιο αξιόπιστη από μια ζυγαριά μεσαίου κόστους.

Όμως, το πιο θετικό στοιχείο που προσφέρει είναι η ανακούφιση του πελάτη σου. Η χρήση της μεζούρας απομακρύνει το αίσθημα του ψυχαναγκαστικού ζυγίσματος.

Ας μην ξεχνάμε πως ο στόχος χρήσης της μεζούρας είναι να αναδειχθεί η απώλεια λίπους και όχι κιλών. Επομένως, το ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης είναι τα ρούχα του πελάτη σου και όχι ένα νούμερο.

Με την μεζούρα έχεις διαθέσιμα ως μετρήσιμα 10 προτεινόμενα σημεία. Από αυτά μπορείς εσύ να αποφασίσεις ποια θα αξιοποιήσεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και αξιώσεις.

Για παράδειγμα, την μέτρηση λαιμού την χρησιμοποιούμε συνήθως σε πολύ υπέρβαρους ασθενείς, την μέτρηση κεφαλιού για να δούμε την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων και την μέτρηση πήχη στους αθλητές.

Μέτρηση με μεζούρα Διαιτολόγου στο evexis

σωματομετρικές μετρήσεις evexis online
Δείκτες μέτρησης περιμέτρων στο evexis

Η απώλεια που σημειώνεται είναι μετρήσιμη σε κάθε σημείο του σώματος.

Στο evexis, μπορείς να αποθηκεύεις όλες τις μετρήσεις και να παρακολουθείς την πρόοδο του πελάτη σου μέσω γραφικών απεικονίσεων.

Δείκτης συνολικής απώλειας στην καρτέλα του πελάτη
Λεπτομερής πίνακας μετρήσεων περιμέτρων

Επιπλέον, μπορείς:

  • Να ορίσεις μετρήσεις ως αγαπημένες για να τις έχεις εύκαιρες ανά πάσα στιγμή
  • Να εκτυπώσεις τις μετρήσεις μέσω της Κατάστασης Πελάτη

Σημειώνουμε πως αναμφίβολα η μεζούρα αποτελεί σημαντικό εργαλείο, όμως εσύ συνεχίζεις με οποιαδήποτε άλλη μέτρηση (πχ. λιπομέτρηση) βοηθά το επιστημονικό σου έργο. Ο ρυθμός που θα γίνονται οι μετρήσεις ορίζεται από εσένα ώστε να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Κι αν είναι δύσπιστος ο πελάτης;

Σου παρεθέτουμε μία, ξεκάθαρη και αποκλειστική απάντηση που μπορεί να πείσει τον πελάτη σου:

“Η απώλεια πόντων πάντα συνοδεύεται από απώλεια κιλών”

Ακόμα κι αν το νούμερο στην ζυγαριά είναι ίδιο, μια γρήγορη μέτρηση με την μεζούρα θα δείξει την αλήθεια. Αυτό και μόνο αρκεί για να καθησυχάσει τον άνθρωπο που σου εμπιστεύεται την αλλαγή της ζωής του προς το καλύτερο.

Δοκίμασε όλες τις δυνατότητες

Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα το evexis;  Δημιούργησε τώρα τον δωρεάν λογαριασμό σου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους: