Social Media: Συμβουλές οργάνωσης & διαχείρισης

Πώς να ξεχωρίσεις μέσα από το χάος

Η εξάπλωση των Social media τα προηγούμενα χρόνια ήταν τόσο μεγάλη, που πλέον στην κυριολεξία μπορείς να βρείς και την Κουτσή Μαρία μέσα σε αυτά. Υπάρχουν 5 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στην Ελλάδα και 3 από αυτά συνδέονται καθημερινά μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

 Όταν λοιπόν υπάρχει ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά Social Media, πρέπει να προσέξεις πώς παρουσιάζεσαι σε αυτά.

Ακόμα καλύτερο είναι να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρο για την επαγγελματική σου προβολή.

Social Media στην Ελλάδα; Ξεκίνα με το Facebook!

Καλά το Instagram και twitter, αξιολογότατο το Pinterest, αλλά όταν μιλάμε για Social Media στην Ελλάδα μιλάμε για Facebook!  Προφανώς, δεν σου λέμε να μην ασχοληθείς με τα υπόλοιπα. Μπορείς όμως να προσεγγίσεις σχεδόν τον οποιονδήποτε Social Media User στην Ελλάδα, εάν κάνεις σωστά την δουλειά σου στο Facebook.

Επικουρικά προτείνουμε και την διατήρηση ενός twitter account. Σαν 3η παρουσία, επιβάλλεται το Instagram λόγω της συνεχώς αυξανόμενης δημοφιλίας του.

Όλα αυτά μπορείς να τα διαχειριστείς μέσα μια φοβερή πλατφόρμα διαχείρισης Social Media που λέγεται Hootsuite. Η χρήση της είναι δωρεάν εάν πρόκεται να διαχειριστείς εώς 3 λογαριασμούς.

Δημιούργησε ένα Page

Σε συμβουλεύουμε να μην συγχέεις το προσωπικό σου προφίλ με το επάγγελμα σου. Το τί θέλεις να πείς στους φίλους σου, δεν είναι κάτι που θα αφορά το πελατολόγιο σου.

Είναι λοιπόν πολύ προτιμότερο να δημιουργήσεις ένα Facebook Page για να διαχωρίσεις την προσωπική από την επαγγελματική σου πλευρά.

Πρόσεξε πολύ τις φωτογραφίες του προφίλ και του εξωφύλλου στην σελίδα σου. Αν έχεις την άνεση και την γνώση, χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Canva.

Εναλλακτικά, απευθύνσου σε κάποιον επαγγελματία γραφίστα για να σου ετοιμάσει κάτι που αρμόζει στο δικό σου Διαιτολογικό γραφείο. Μην ξεχνάς, 1 εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις!

Μην σταματάς να προβάλλεις την εξέλιξη σου

Κάνε συχνές αναρτήσεις και κοινοποιήσεις σχολίων και  άρθρων, τόσο δικών σου όσο και συνεργατών σου. Η αρθρογραφία σου είναι ο καθρέφτης της επιστημονικής εξέλιξης σου και ένας τρόπος να κάνεις αισθητή την παρουσία σου.

Τα άρθρα σου δεν χρειάζεται να είναι επιστημονικές διατριβές με δυσνόητες ορολογίες. Η αρχή της επικοινωνίας ορίζει ότι πομπός και δέκτης πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κώδικα για να επικοινωνήσουν.

Μην ξεχνάς να συνοδεύεις τις δημοσιεύσεις σου με κατάλληλα #Hashtags. To Facebook είναι η νούμερο 2 μηχανή αναζήτησης μετά το Google!

Μην δημοσιοποιείς τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σου

Όχι, δεν είναι καλή ιδέα να βγάλεις τα στοιχεία κανενός πελάτη σου στα Social Media. Μην αυτοδιαφημίζεσαι επιβραβεύοντας κάποιον για την απώλεια βάρους που κατάφερε με την καθοδήγηση σου. Αν θέλει, θα το κάνει μόνος του. Άλλωστε, ο πελάτης σου είναι μια κινητή σου διαφήμιση ήδη!

Κάνε διαφημιστικές καμπάνιες & διαγωνισμούς

Τα Social Media  και ειδικά το Facebook σου δίνουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις οικονομικές διαφημίσεις σε πολύ στοχευμένο κοινό. Εκμεταλλεύσου λοιπόν αυτήν την δυνατότητα και χρησιμοποίησε έξυπνα τα Facebook Ads.

Σου προτείνουμε επίσης να επιδιώξεις διάφορες χορηγίες από δωροθέτες για να  πραγματοποιήσεις πρωτότυπους διαγωνισμούς ή κληρώσεις. Το αποτέλεσμα τους θα είναι να αυξήσουν τους followers σου και να σου φέρουν το πολυπόθητο engagement .

Δημιούργησε ένα Chatbot

Τα Chatbots είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο που μπορείς να εκμεταλλευθείς.

Πρόκειται για συστήματα λογισμικού τα οποία «συνομιλούν» online με χρήστες μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Messenger, με την χρήση αυτοματοποιημένων μηνυμάτων.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να ωφεληθεί από ένα chatbot διαβάζοντας το σχετικό άρθρο του blog μας.