Κόστος εξοπλισμού Διαιτολογικού Γραφείου

Το κόστος εξοπλισμού Διαιτολογικού Γραφείου είναι μια σοβαρή έννοια που απασχολεί όλους τους νέους επιστήμονες της διατροφής.

Αφού λάβεις την απόφαση να εργαστείς στον δικό σου χώρο, ένα από τα θέματα που σίγουρα θα σε απασχολήσουν είναι πόσα χρήματα θα ξοδέψεις για τα απαραίτητα που θα χρειαστείς.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο στην αρχή. Μια καλή έρευνα αγοράς όμως θα λύσει πολλές από τις απορίες σου για το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού.

Πριν σε απασχολήσει το κόστος λειτουργικού εξοπλισμού Διαιτολογικού γραφείου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να λάβεις είναι η τοποθεσία της έδρας σου.

Για να την επιλέξεις, θα πρέπει να σκεφτείς αν η επισκεψιμότητα της περιοχής αξιολογείται ως θετική. Αν υπάρχουν κοντά άλλα Διαιτολογικά γραφεία, αν η πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εύκολη κλπ.

Σπουδαίο επίσης είναι να μπορούν να προσεγγίσουν την πιθανή σου έδρα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Συνεπώς, ακόμα και το πόσο ευρύχωρο είναι το πεζοδρόμιο, παίζει ρόλο.

Η σημασία της έρευνας αγοράς

Σε αυτό το σημείο σου συστήνουμε να μιλήσεις πρώτα με κάποιον Τεχνικό του Μarketing.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, μπορούν να σου δώσουν στοιχεία για την ζήτηση της ειδικότητας του Διαιτολόγου στην περιοχή σου σε ενδιαφέρει. Αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την προσφορά της περιοχής, σου δίνουν έναν πολύτιμο δείκτη κορεσμού της τοπικής αγοράς.

Εξοπλίζοντας το γραφείο

Βάσει νόμου, για την άδεια λειτουργίας του διαιτολογικού γραφείου σου θα χρειαστείς έπιπλα γραφείου για τον χώρο που θα εργάζεσαι. Δηλαδή, 2-3 καρέκλες, γραφείο, βιβλιοθήκη και τραπεζάκι.

Επίσης, για τον χώρο υποδοχής θα χρειαστείς 1-2 καναπέδες, καρέκλες και τραπεζάκι.

Κόστος εξοπλισμού Διαιτολογικού Γραφείου: Απαραίτητος λειτουργικός εξοπλισμός

Ο υποχρεωτικός Διαιτολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες συσκευές και εργαλεία και το εύρος των διαθέσιμων προιόντων είναι πολύ μεγάλο.

Η επιλογή που θα κάνεις εξαρτάται προφανώς απο τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά πρώτα πρέπει να γνωρίζεις τι πρέπει να αγοράσεις.

Ηλεκτρονικός ζυγός & αναστημόμετρο

Υπάρχουν επιδαπέδιες ζυγαριές χωρίς ενσωματωμένο αναστημόμετρο ή λιπομετρητή.

Επίσης, υπάρχουν επιδαπέδιες ζυγαριές με ενσωματωμένο αναστημόμετρο ή/ και λιπομετρητή και το εύρος τιμής είναι μεγάλο:

  • ζυγός με αναστημόμετρο ή/και λιπομετρητή από 60 έως και 20.000€
  • ζυγός χωρίς αναστημόμετρο ή λιπομετρητή από 50€
  • αναστημόμετρο ενηλίκων απο 50€
Δερματοπτυχόμετρο

Στην αγορά θα βρείς δερματοπτυχόμετρα από 10€.

Θα πρέπει να συνυπολογίσεις όμως την ακρίβεια των μετρήσεων που θέλεις να έχεις, κάτι που επηρρεάζει και το κόστος. Κάθε επιλογή είναι σύννομη.

Λιπομετρητής

Η επιλογή του λιπομετρητή που θα χρησιμοποιείς θα εξαρτηθεί από την ακρίβεια και πληθώρα των μετρήσεων που θέλεις να έχεις. Μπορείς να αποκτήσεις έναν επαγγελματικό λιπομετρητή από 130€.

Οι διαφορές στις τιμές έχουν να κάνουν με την δυνατότητα τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος καθώς και τον υπολογισμό άλλων δεικτών όπως τα επίπεδα ενυδάτωσης, τον εντοπισμό υποσιτισμού σε ασθενείς με φυσιολογικό ή υψηλό σωματικό λίπος, με την αξιολόγηση της κυτταρικής μάζας του σώματος, την αξιολόγηση άλιπης, μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας, τον υπολογισμό ενδοκυττάριων και εξοκυττάριων υγρών, του σπλαχνικού και κοιλιακού λίπους κλπ.

Μεζούρα

Η μεζούρα είναι το φθηνότερο και ταυτόχρονα πολυτιμότερο εργαλείο για έναν Διαιτολόγο.

Δεν χρειάζεται να διαθέσεις ένα μεγάλο ποσό. Ακόμα και με μια πολύ οικονομική επιλογή των 2€ μπορείς να κάνεις εύκολα και αξιόπηστα την δουλειά σου.

Πιεσόμετρο

Στην αγορά θα βρεις τόσο ηλεκτρονικά πιεσόμετρα όσο και πιεσόπετρα χειρός. Έρευνες έχουν δείξει ότι λαμβάνουμε περισσότερο αξιόπιστες μετρήσεις με τα πιεσόμετρα χειρός.

Και στην περίπτωση αυτή, το εύρος τιμών ποικίλει. Το φθηνότερο πιεσόμετρο που θα βρείς 15 ευρώ.

Για την αδειοδότηση μπορείς να επιλέξεις ηλεκτρονικό ή πιεσόμετρο χειρός. Ρώτησε όμως πρώτα στο τμήμα που θα σου χορηγήσει την άδεια αν αποδέχεται την οποιαδήποτε επιλογή.

Εξεταστικό κρεβάτι

Σχετικά με το εξεταστικό κρεβάτι, και εδώ η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από τη οικονομική σου ευχέρεια και αισθητική σου.

Το φθηνότερο που θα βρείς στην αγορά ξεκινάει από 200€.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής & εκτυπωτής

Η επιλογή της προμήθειας σταθερού ή φορητού υπολογιστή είναι σύνομη και η τελική σου απόφαση θα εξαρτηθεί από την οικονομική σου ευχέρεια.

Στην αγορά, μπορείς να προμηθευτείς ένα καινούριο laptop από 250€. Φρόντισε όμως να έχει τουλάχιστον 8gb Ram για να λειτουργεί αξιοπρεπώς.

Σχετικά με τον εκτυπωτή, μπορείς να προμηθευτείς έναν που να λειτουργεί και σαν φωτοτυπικό μηχάνημα (ή/και scaner). Αυτό άλλωστε αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την αδειοδότηση.

Πιό συμφέρουσα όμως επιλογή θα είνα να προμηθευτείς ένα πολυμηχάνημα, μέσω του οποίου θα μπορείς να εκτυπώσεις, να σκανάρεις και να φωτοτυπήσεις!

Όπως και να έχει, πρόσεξε την τεχνολογία εκπτύπωσης που θα έχει ο εκτυπωτής που θα αγοράσεις. Οι εκτυπωτές Ink Tank είναι οι οικονομικότεροι που υπάρχουν στην αγορά.

Προπλάσματα τροφίμων

Πριν αποφασίσεις για την αγορά των προπλασμάτων τροφίμων, ενημερώσου από το τμήμα της Περιφέρειας σου ποιά επιλογή κάνει δεκτή.

Κάποιες περιφέρειες δέχονται να έχεις αφίσα με πυραμίδα και προπλάσματα. Αν όμως πρέπει να αγοράσεις κανονικά προπλάσματα, θα σου κοστίσουν το λιγότερο 600€.

Το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα και το πλήθος των προπλασμάτων.

Πρόσεξε τα πιστοποιητικά

Η επιλογή εξοπλισμού με πιστοποιητικά και εγγυήσεις, είναι απαραίτητη για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι αυτά που αγόρασες είναι αποδεκτά εντός Ευρώπης.

Σε κάθε αγορά σου λοιπόν, εξασφάλισε ότι πληρούνται οι προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόστος εξοπλισμού Διαιτολογικού Γραφείου: Ξεκίνα τους υπολογισμούς

Ετοιμάσαμε ένα αρχείο excel που αναλύει το κόστος εξοπλισμού Διαιτολογικού Γραφείου.

Στο αρχείο αυτό, οποίο μπορείς να δείς ενδεικτικές τιμές της αγοράς. Μπορείς επίσης να προσθέσεις γραμμές ωστε να υπολογίσεις με περισσότερη ακρίβεια πόσα χρήματα θα χρειαστείς.

Κατέβασε το λοιπόν και ξεκίνα τους υπολογισμούς σου ώστε να οριοθετήσεις τι μπορείς να ξοδέψεις για κάθε τι απαραίτητο.

Κάνε πιο εύκολη την ζωή σου

Αφού καταλήξεις ποιό θα είναι το τελικό κόστος εξοπλισμού του Διαιτολογικού γραφείου σου, πήγαινε στο επόμενο βήμα.

Και αυτό το βήμα, δεν είναι άλλο από το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις την εργασία και το πελατολόγιο σου. 

Το evexis, είναι το 1ο Cloud και ταυτοχρονα το οικονομικότερο λογισμικό για Διαιτολόγους στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας το, μπορείς να οργανώσεις τα ραντεβού σου, να καταχωρείς το ιστορικό μετρήσεων των πελατών σου, να αναλύεις διαιτολόγια και πολλά άλλα.

Δοκίμασε την δωρεάν έκδοση του, εξερεύνησε όλες τις δυνατότητες του και εμπιστεύσου το για να θέσεις στέρεες βάσεις στην ανάπτυξη της Διαιτολογικής σου επιχείρησης.

Marketing και αύξηση πελατολογίου

Όταν με το καλό κάνεις όλα τα παραπάνω, θα εμφανιστεί το άγχος για την αύξηση του πελατολογίου σου.

Μην αγχώνεσαι καθόλου, το κατέχουμε το άθλημα! Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε βοηθήσουμε να αναπτύξεις την επιχειρηση σου. Έχουμε την τεχνογνωσία, ξέρουμε τι και πώς πρέπει να το κάνεις για να πετύχεις!

Η ομάδα του evexis, του 1ου cloud λογισμικού για Διαιτολόγους στην Ελλάδα, σου εύχεται Καλή σταδιοδρομία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *